2015. ápr 01.

Nem áprilisi tréfa – 88 éve született Puskás Ferenc

írta: boldizsarmarci
Nem áprilisi tréfa – 88 éve született Puskás Ferenc

Április 1-je nem csak a Bolondok napja miatt emlékezetes, pláne nem egy sportkedvelő magyar számára!

88 esztendővel ezelőtt, 1927. április 1-jén Purczeld Ferenc néven látta meg a napvilágot a 85 magyar válogatott mérkőzésén 84 gólt szerző, ezen kívül 4-szer a spanyol nemzeti tizenegyben is pályára lépő, ötszörös magyar, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres spanyol kupagyőztes, háromszoros BEK-győztes, az 1960-as BEK-döntő négygólos hőse, a magyar válogatottal olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes, Európa-kupa győztes balösszekötő, az 1953-as londoni angol-magyar, vagyis az Évszázad mérkőzése egyik hőse, később görög és ausztrál bajnok, valamint BEK-döntős edzőlegenda, számos kitüntetés és egyéni díj birtokosa, a Nemzet Sportolója, mindenki Öcsije, a Száguldó Őrnagy, Puskás Ferenc.

Öcsi bácsi nem csak sportolóként, hanem emberként is hatalmas volt, személyiségéről, tetteiről legendák sora kering. Ebben a videóban található egy rövid részlet az 1981-es hazatérését követően készített filmből, ami betekintést nyújt abba, milyen kedélyű ember is volt Puskás Ferenc.

Érdemeit felsorolni is hosszú és nehéz lenne, így az alábbi videóval emlékezzünk róla. Halálakor, 2006-ban így rótta le kegyeletét a világ jelenleg is egyik legjobb klubja, az immáron tízszeres BEK/BL-győztes Real Madrid Pancho előtt... Álljon példaként a jelenlegi és az eljövendő (futball)generációk előtt, és nyugodjék békében!

Szólj hozzá

magyar válogatott magyar foci Aranycsapat Real Madrid Puskás Ferenc