2014. már 03.

Mikós Edit: történelmi ötödik hely!

írta: boldizsarmarci
Mikós Edit: történelmi ötödik hely!

Olimpiai hetedik helyét újabb magyar rekorddal fejelte meg a lesiklás új magyar királynője

miklosedit_cransmontana_facebook_1393829897.jpg_720x960

Kérem szépen, még hogy nem vagyunk a téli sportok nemzete?! A fantasztikus Miklós Edit – akinek olimpiai hetedik helye számomra, és sokunk számára is a legfantasztikusabb szocsi sportteljesítmény –, betartotta ígéretét. Nem állt le, és minden egyes versenyen tovább harcol, egészen konkrétan a dobogós helyekért. A svájci Crans Montanában rendezett Világkupa-futamon a ködös, alkalmatlan időjárás miatt toldozott-foldozott program, a sok halasztás, és a változó rajtszám sem zavarta meg, és elképesztő tempót menve az ötödik helyet szerezte meg! Mindössze az olimpiai bajnok Tina Maze, valamint három osztrák síző tudta megelőzni, a vert mezőnyben pedig olyan nevek sorakoznak, mint a Szocsiban holtversenyben aranyérmes Dominique Gisin, és a teljes svájci válogatott, a szakági és összetett Világkupa-győztes Maria Höfl-Riesch, vagy az amerikaiak klasszisa, Julia Mancuso.

Edit ismét mert nagyot álmodni, és ami az igazán megdöbbentő, az a hozzáállása. Verseny utáni nyilatkozatát azzal kezdte, hogy nagyot hibázott a pálya közepén, és az nyer, aki kevesebbet hibázik... Tehát közel sem elégszik meg a most elért bravúrral, ami pedig újabb történelmi eredmény: a magyar sísport legjobb Világkupa-helyezése. Hát igen, az a bizonyos győztes mentalitás...

Ha pedig azt is hozzávesszük, hogy a SAPA Fehérvár AV19 bravúros középszakaszbeli teljesítményét egy végletekig kiélezett meccsen egy Dornbirnban aratott, 3-2-es győzelemmel fejelte meg, és ezzel az alsóház győzteseként bejutott aZ EBEL rájátszásába (Léderer Ákos pedig tervezheti a Nagy Ugrást), akkor elmondhatjuk, hogy igen eredményes napot zártak havas-jeges sportolóink.

Azt már csak remélni tudjuk, hogy a következő négy évben eljön az a pillanat, amikor Edit egyetlen ujján meg tudja mutatni elért helyezését... Addig is, hajrá, téli sportolók!

(Fotó: Facebook)

Szólj hozzá

jégkorong alpesi sí EBEL Alba Volán Világkupa Miklós Edit Crans Montana SAPA Fehérvár AV19